Barbacs oldala: Sütési, főzési ötletek, receptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Barbacs Közösségi Oldala közösségi portálján!

http://barbacs.network.hu/ Nagyon sok érdekes dolog vár Rád az oldalon, légy a társunk, állj közénk.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1064 fő
  • Képek - 16444 db
  • Videók - 4735 db
  • Blogbejegyzések - 598 db
  • Fórumtémák - 61 db
  • Linkek - 205 db

Üdvözlettel,
Tóth Lajosné
Barbacs Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Barbacs Közösségi Oldala közösségi portálján!

http://barbacs.network.hu/ Nagyon sok érdekes dolog vár Rád az oldalon, légy a társunk, állj közénk.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1064 fő
  • Képek - 16444 db
  • Videók - 4735 db
  • Blogbejegyzések - 598 db
  • Fórumtémák - 61 db
  • Linkek - 205 db

Üdvözlettel,
Tóth Lajosné
Barbacs Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Barbacs Közösségi Oldala közösségi portálján!

http://barbacs.network.hu/ Nagyon sok érdekes dolog vár Rád az oldalon, légy a társunk, állj közénk.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1064 fő
  • Képek - 16444 db
  • Videók - 4735 db
  • Blogbejegyzések - 598 db
  • Fórumtémák - 61 db
  • Linkek - 205 db

Üdvözlettel,
Tóth Lajosné
Barbacs Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Barbacs Közösségi Oldala közösségi portálján!

http://barbacs.network.hu/ Nagyon sok érdekes dolog vár Rád az oldalon, légy a társunk, állj közénk.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 1064 fő
  • Képek - 16444 db
  • Videók - 4735 db
  • Blogbejegyzések - 598 db
  • Fórumtémák - 61 db
  • Linkek - 205 db

Üdvözlettel,
Tóth Lajosné
Barbacs Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütési, főzési ötletek, receptek

Ezt a témát Tóth Lajosné indította 10 éve

Nekuti Zoltánné, Erzsike küldött egy receptet, ezzel elindítok egy új fórumtémát.
Segítsünk egymásnak, adjunk jó ötleteket, tegyük közzé bevált receptjeinket.

Hozzászólások eddig: 599

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

Tóth Lajosné üzente 3 éve

Íme, a legtökéletesebb alaprecept fasírthoz!

Hozzávalók:1 kg darált hús sertés vagy sertésmarha felesben,1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva,6 gerezd fokhagyma apróra vágva, vagy zúzva,3 zsemle vagy 3 kisebb szelet kenyér tejben áztatva,1 csokor petrezselyemlevél,3 egész tojás enyhén felverve,3-4 teáskanál só,bors ízlés szerint,2 teáskanál pirospaprika,zsemlemorzsa,olaj a sütéshez

Elkészítés:

A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntötjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis minden kis része szívott be folyadékot, tehát jól átázott. (Ha több tejet adtunk hozzá véletlenül, akkor alaposan nyomkodjuk ki belőle, különben a fasírt túl lágy lesz, és szétesik sütés közben.)

A darált húst egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a 3 egész tojást (amit előtte egy kis tálkában enyhén felverünk), a zsömlemasszát, az apróra vágott petrezselyemleveleket, megsózzuk (adagonként adjuk hozzá a sót, nehogy elsózzuk), borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával, majd alaposan átkeverjük, átgyúrjuk az egészet. (Kézzel a legjobb dolgozni.)

Amikor minden jól elkeveredett, kisebb golyókat formázunk belőle és kevés zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.

http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/ez-a-tokeletes-fasirt-titka/e4nqz06

Válasz

Tóth Lajosné üzente 3 éve

Meggyes őzgerinc – kevert tészta,

Finomság, jó sok gyümölccsel!

Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 tasak sütőpor
20 dkg cukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
negyed teáskanál őrölt fahéj
20 dkg vaj
3 tojás
3 dl – 3,5 dl tej
30 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt)
Elkészítése:
A tészta alapanyagait a meggy kivételével egy tálba tesszük. Robotgéppel simára kavarjuk. A kezdetekben csak 3 dl tejet adjunk hozzá, ha nagyon sűrű a massza, akkor öntsük csak bele a maradék 0,5 dl-t. A tésztát kikent őzgerinc, vagy tortaformába simítjuk és a lecsöpögtetett meggyet, vagy cseresznyét a tetejére szórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.

Válasz

Tóth Lajosné üzente 3 éve

Szélesi Ferenc: http://www.agraroldal.hu/kovaszos-uborka-recept.html
A legjobb kovászos uborka recept!

Igaz, hogy most még kicsit drága és sok helyen nem is lehet kapni kovászolni való uborkát, de nem árt, hogyha időben beszerezzük a legmegfelelőbb receptet. Nekem a legnagyobb kedvencem, nyáron szinte mindenhez eszek kovászos uborkát, most pedig elhoztam nektek a legjobb receptet, készítsük el tartósítószer nélkül a legszuperebb kovi ubit.

Szerintem nincs olyan ember a Földön, aki ne szeretné a kovászos uborkát, a boltban kapható uborka viszont nem olyan jó, mintha otthon csinálnád
A legjobb kovászos uborka recept!

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy a boltban kapható kovászos uborka meg sem közelíti azt a minőséget, amit te magad otthon elkészíthetsz, vagy amit anyukád csinál. Nem árt, hogyha te is megismered a legszuperebb receptet, így nyáron simán elkészítheted a világ legjobb kovászos uborkáját, a legjobb benne az, hogy nem kell tartósítószerekhez nyúlnod, a boltban kapható viszont tele van tartósítószerekkel, ami még tovább rontja a minőségét. Én nem olyan régen háromféle kovi ubit is vásároltam a boltokban, de ezután feladtam, és inkább maradok a jól bevált receptnél, ami generációkon keresztül öröklődött. Az ezáltal készített uborkát fogyasszuk mindenhez nyáron, bográcsozásnál nincs az a mennyiség, ami ne fogyna el, egyszerűen imádja mindenki, nem is csoda, hiszen nagyon finom.

Jöjjön tehát a recept, amit mindenki el tud készíteni, nem kell megijedni tőle, férfiak, nők, kisgyermekek és idősek egyaránt megbirkóznak ezzel a recepttel, te is megfogsz, ebben biztos vagyok.


Hozzávalók

befőttes üveg, általában 5 literest szoktam használni, de lehet 2-3 kisebb is
15-20 gerezd fokhagyma
2-3 csokor kapor
konyhasó
langyos víz
kenyér

Válasz

Tóth Lajosné üzente 3 éve

Egy mondhatni egyszerű és nagyon finom recept, ami mindenki kedvence lesz. Készítsétek el Ti is, és egy igazán finom sütivel lesztek gazdagabbak:)
A következő hozzávalók kellenek az elkészítéshez:
– egy csésze natúr joghurt
– két darab normál méretű tojás
– egy kis csésze olíva olaj
– ecet ( ebből kb egy evőkanálnyit kell)
– fél csomag sütőpor
– egy kis só ( kb egy teáskanálnyi)
– 5 csésze fehér liszt( ne púpozott csészényi)
– kukoricakeményítő
– kis dió
– 100 gramm vaj( aki amilyet használ máskor is)

Hirdetés
A szirup elészítéséhez:
– három és fél csésze kristálycukor
– három és fél csésze mentes víz
– egy evőkanálnyi firss citrom leve
Nézzétek meg a videóban mit hogyan kell csinálni és már neki is láthattok:


https://www.youtube.com/watch?v=AL20cbzrT3Y

Válasz

Tóth Lajosné üzente 3 éve

A fokhagyma nem csak egy gyógy-és fűszernövény, amit élelmiszerként fogyasztunk, hanem minden bizonnyal legenda is: fokhagymát találtak az egyiptomi piramisokban és még a Biblia is megemlíti. Hippokratész, a nyugati orvoslás atyja rendszeresen alkalmazta, és még az első athéni Olimpián is ezt adták a sportolóknak, hogy fokozzák a teljesítményüket.

A fokhagymának sokkal nagyobb ereje van, mint gondolnánk. A modern tudomány igazolta azt, amit az ősi gyógyítók ösztönösen tudtak: a fokhagyma hathatós fegyver a kórokozókkal szemben. S. Ankri és D. Mirelman 1999-es tanulmánya kimutatta, hogy a fokhagyma allicin nevű összetevője a felelős a növény antimikrobális, vírusölő és antiparazita hatásáért.

Azt is kimutatták, hogy a gyógyszer-rezisztens E. coli törzsekkel szemben is alkalmazható, amellett hogy olyan baktériumokkal is felveszi a harcot, amelyek még az antibiotikumokkal szemben is ellenállóak. Az allicin valójában nem a fokhagymában van. Az összetevői, az allicin és egy enzim, az alliináz fokhagyma gerezdekben lévő sejteknek a részei.

Ez a két összetevő elkülönítve van jelen a növényben, azonban amikor a sejtfalak megrongálódnak, akkor elvegyülnek, és így jön létre a mindenható allicin.

Amikor otthon főzünk, meg kell győződnünk arról, hogy a legmegfelelőbb módszert alkalmazzuk miután megrongáltuk azokat a bizonyos sejtfalakat a fokhagymagerezdekben. Azonban ne csak bedobjuk a szétvágott fokhagymát az edénybe vagy serpenyőbe, mivel a hő semlegesít az allicin gyógyhatását. K. Song és J.A.Milner 2001-es tanulmánya alapján a melegítés, a mikrózás vagy a forralás elpusztítja az összezúzott fokhagymában lévő alliináz enzim aktivitását.

Azonban a legtöbb étel esetében inkább főzni, sütni kell a fokhagymát, mint nyersen felhasználni. Annak érdekében, hogy valamennyit megőrizzünk az allicin gyógyhatásából, a tudósok azt ajánlják, hogy miután feldaraboltuk a fokhagymát hagyjuk állni tíz percig, hogy az alliináz elvégezhesse feladatát, és annyi allicin képződjön, amennyi csak lehetséges, mielőtt a főzés semlegesíti azokat.

Tehát ha legközelebb főzünk, elsőként a fokhagymát aprítsuk fel és utána hagyjuk állni. Mire a többi hozzávaló előkészítésével végzünk, a szétzúzott gerezdekben nagyon sok allicin fog felszabadulni a sejtekből!

http://www.tudnodkell.info/egeszseg/v/orvosoljunk-egy-hibat-amit-majdnem-minden-ember-elkovet-amikor-fokhagymaval-foz/

Válasz

Tóth Lajosné üzente 3 éve

Burgonyaforgács

Hozzávalók:
50-60 dkg burgonya
kevés tej
liszt
1egész tojás
olaj


Elkészítés:
Körben lehámozzuk a burgonya héját s aztán tovább is körben ,vékonyan vágjuk tovább,hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk.
Palacsintatésztát készítünk kevés tejből,lisztből,1tojás sárgájából és habbá vert fehérjéből.
A forgácsokat egyenként belemártjuk a tésztába és rögtön bő ,forró olajba tesszük,aranysárgára sütjük.
A tésztába a tojáshabot csak közvetlen sütés előtt tesszük.
Nagyon finom köret

120026_6512610d66a2_s

burgonyaforgács.jpg

Válasz

Tóth Lajosné üzente 3 éve

A recept, amitől mind a tíz ujjad megnyalod és amit azonnal el fogsz készíteni!

Hozzávalók: 1 liter tej, 8 tojás, 7 evőkanál cukor, vaníliaeszencia, 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál pergelt cukor.

Elkészítés: A tejet felforraljuk a 7 evőkanál cukorral és a vaníliával, majd addig kavargatjuk, amíg a cukor elolvad, ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőben, ami inkább széles, mint magas beletesszük a 4 evőkanál cukrot és megpergeljük, vagyis nagyon kis lángon karamellizáljuk.

Ezt a műveltet a sütőben is elvégezhetjük, előmelegített sütőbe tegyük be a serpenyővel a cukrot, itt egyenletesebben készül el, és nem ég oda. A serpenyőt addig döntögessük, mozgassuk, míg az egész felületet kibéleltük a cukorréteggel. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk míg jól kihűl és megszilárdul.

Verjük fel a tojást habverővel, majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, és a lehűtött tejet is. Kavargassuk, hogy csomómentes legyen. Mikor a cukor teljesen kihűlt, a krémet öntsük rá a tetejére, és tegyük be a sütőbe. Akkor van kész, amikor a krém megszilárdul, és elválik a serpenyőtől. Hagyjuk kihűlni az edényben, majd borítsuk ki egy tálcára, az aljából lesz a teteje.

119989_026a846bd1d9_s

kramellkrem.jpg

Válasz

Tóth Lajosné üzente 4 éve

http://kiskegyed.blikk.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/tiramisu-torta-amivel-mindenkit-elbuvolsz-majd-143123
Tiramisu torta, amivel mindenkit elbűvölsz majd

Hozzávalók:
a krémhez:
48 db babapiskóta
500 g mascarpone
400 ml tejszín
80 g porcukrot
50 ml kávé
3 evőkanál rum

az áztatáshoz:
200 ml kávé
kevés cukor (ízlés szerint)

a tetejére:
holland kakaó

Elkészítés:
A kávét elkészítjük és kihűlni hagyjuk.

A krémhez szükséges kávét egy tálba tesszük a cukorral és a rummal, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt és habverővel felverjük. Ezután spatulával belekeverjük a mascarponét.


A kacsos tortaformába folpackot teszünk.
A babapiskótához szükséges kávét kevés cukorral (mert a babiskóta is édes) egy tálba tesszük. A piskótákat megforgatjuk benne és kirakjuk vele a tortaforma alját, majd az oldalát. Beletesszük a mascarponés krémet, majd a tetejét is befedjük beáztatott piskótával és megszórjuk kakaóval.
A tortát a fagyasztóba tesszük, majd tálalás előtt fél órával kivesszük.
Nem szükséges lefagyasztani, a hűtőszekrényben is hűsölhet néhány órát, mielőtt elfogyasztanánk.

119414_510552c83509_s

tiramisutorta.jpg

Válasz

Tóth Lajosné üzente 4 éve

TÚRÓKROKETT
Ez valóban nagyszerű desszert, de laktató, leves után második fogásnak is megfelel.
http://bidista.com/
Hozzávalók
4 evőkanál száraz tehéntúró,
3 kanál tejföl,
1 tojás,
citromhéj,
liszt,
1 dkg élesztő,
5 dkg mazsola,
cukor.
Elkészítés
Négy evőkanál friss száraz tehéntúrót elkeverünk három kanál jó tejföllel, egy egész tojással, reszelt citromhéjjal és annyi liszttel, hogy jól összeálljon. Egy deka, tejbe áztatott élesztőt, öt deka mazsolát teszünk bele, és meglisztezett kézzel kis hengerformákat (kroketteket) alakítunk belőle, amelyeket a deszkán kelni hagyunk. Forró olajban kisütjük, és cukorral meghintve tálaljuk.

119299_7fc7a05be723_s

turokrokett.jpg

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Albert László 6 napja új blogbejegyzést írt: A hírhedt idegen eredetű Hűha!-jel

Tóth Lajosné írta 2 hete a(z) Linkajánló fórumtémában:

A kutatáshoz: https://aktakaland. wordpress....

Tóth Lajosné írta 3 hete a(z) Templomi rovat fórumtémában:

Miseszándék: 2020.01.05. Farkas László, édesapa és ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu